GastouderopvangOpvang
Logo AnneroosLogo Anneroos
Gastouderopvang is een professionele vorm
van kinderopvang bij u óf bij de gastouder thuis

Kinderen die niet gevaccineerd zijn weigeren?

Ouders die gebruik maken van professionele kinderopvang hebben vragen over het ziektebeleid van het kinderdagverblijf of de gastouder. Terecht! Ze maken zich zorgen dat hun kind ziek wordt door andere kinderen op de opvang. Waterpokken, krentenbaard, de 5de of 6de ziekte tot daar aan toe. Besmet raken in een omgeving waarin er niet-gevaccineerd kinderen verblijven is voor veel ouders een angstige gedachte.

Anneroos Gastouderbureau en haar gastouders zijn, in lijn met de overheid, vóór een zo hoog mogelijke vaccinatie graad. Wij respecteren dat de verantwoordelijkheid voor het wel of niet vaccineren bij de ouders ligt. Het dilemma van het wel of niet vaccineren kan de gastouder niet oplossen. Daarom stimuleren onze gastouders bij te houden of de kinderen wel of niet deelnemen aan het Rijksvaccinatieprogramma. Met deze informatie kunnen zij professionele hulpdiensten, o.a. de GGD, snel en correct aansturen bij een uitbraak van een besmettelijke kinderziekte op hun locatie.

Een gastouder mag kinderen die niet deelnemen aan het Rijksvaccinatieprogramma niet weigeren. Een gastouder mag persoonsgegevens van haar gastgezinnen niet zonder hun toestemming delen met derden.

Terug naar boven
Menu

Verstuur een bericht

Created by Clic